Folksam

Du äger Folksam!

Folksam är ett av Sveriges största försäkringsbolag med drygt fyra miljoner kunder, nästan 4000 anställda och kontor i fler än 40 städer. Bolaget erbjuder ett brett utbud av försäkringar både för dig som person, för ditt hem, dina fordon och dina saker men också mer nischade försäkringar som idrottsförsäkring och skidåkningsförsäkring.

Eftersom Folksam inte har några aktieägare, utan ägs av alla kunder, så går vinsten tillbaka till kunderna i form av återbäring, billigare försäkringar eller bättre service, tjänster och erbjudanden.

Rabatter hos Folksam

Om du samlar flera av dina försäkringar i ett och samma försäkringsbolag så får du ofta samlingsrabatt och så också hos Folksam. Om du har hemförsäkring genom Folksam så kan du få 10% rabatt på många andra försäkringar såsom bilförsäkring, barnförsäkring, djurförsäkring m.fl. Du kan också få rabatter på din hemförsäkring om du förebygger skador i hemmet genom att t ex installera larm eller ett dörrgaller.

Utbetalning av ersättning

När Folksam har fått all information från din skadeanmälan så kan de oftast komma fram till en ersättning tillsammans med dig på telefon eller mail. Detta bör du ha till hands när du anmäler en skada eller förlust av något för att utbetalningen av ersättningen ska gå så snabbt som möjligt:

  • Kvitto, så att ålder och pris kan fastställas
  • Registreringsnummer om det gäller fordon
  • Var händelsen inträffade
  • Om det gäller stöld kan det vara bra med ärendenummer för polisanmälan

Välj mellan dessa försäkringar