hästförsäkring

Hästförsäkring

Hos oss jämför du hästförsäkringar enkelt och helt gratis. Visste du att det ofta finns tusenlappar att tjäna på att ta in offerter från flera försäkringsbolag innan du väljer försäkring för din häst? Det lönar sig nästan alltid att jämföra villkoren!

Vi hjälper dig jämföra hästförsäkring

Försäkring för häst delas oftast upp i livförsäkring och veterinärvårdsförsärkring. Livförsäkringen ersätter om hästen dör innan den uppnått den ålder som anges i försäkringen (vanligtvis 15 år). Veterinärvårdsförsäkringen kan ersätta delar av kostnaden för att uppsöka veterinär när hästen blir sjuk eller om den råkar ut för en olycka.

Teckna hästförsäkring – så fungerar det

Försäkringen kan vanligen tecknas från det att hästen är två dagar gammal och tills dess att hästen fyller 15 år. Det finns alltid en karenstid när du har tecknat försäkringen och om hästen blir sjuk eller skadad under den tiden så gäller inte försäkringen (vanligen 20 dagar).

Ibland kan försäkringsbolaget kräva att du visar upp ett veterinärintyg när du tecknar försäkringen. Hittas några fel så kommer dessa vara undantag i den kommande försäkringen.

För att läsa mer om hästförsäkringar så rekommenderar vi vidare läsning i våra guider.

 

Alla hästförsäkringar vi jämför