Vad kostar en bilförsäkring? – Beräkna bilförsäkringens pris

Så mycket kostar en bilförsäkring - beräkna pris

Bilförsäkring

Hur räknar försäkringsbolagen?

Som med de flesta försäkringar så är det inte helt lätt att på förhand ta reda på vad ens bilförsäkring kommer att kosta. Det är därför bra att sätta sig in i vad försäkringsbolagen tittar på när de bestämmer priset för bilförsäkringen. Förhoppningsvis kan det hjälpa dig att utvärdera prisförslaget och avgöra om det är dyrt eller om det känns rimligt.

I slutändan är det företagets risk som försäkringsbolaget räknar på när de räknar ut ditt pris. Tänk också på att de olika försäkringsbolagen använder olika metoder för att räkna på vad din bilförsäkring ska kosta dig. Det finns dock några delar som oftast påverkar priset allra mest:

  • Din ålder
  • Din adress
  • Ditt yrke
  • Hur du använder bilen
  • Typ av bil (bilmärke, hästkrafter, värde etc.)
  • Olyckshistorik
  • Ditt val av självriskbelopp
  • Storleken på försäkringen

Svårt att på förhand veta vad din bilförsäkring kommer att kosta

Eftersom det finns så många parametrar som avgöra hur mycket du får betala för din bilförsäkring så är det i stort sett omöjligt att på förhand beräkna vad ditt pris blir. Rekommendationen är alltså att ta in offerter och prisförslag från många olika försäkringsbolag och se till så att man jämför äpplen med äpplen så att inte försäkringarna skiljer sig åt alltför mycket innehållet.

Begär offert på din bilförsäkring från många försäkringsbolag

På vår jämförelsesida för bilförsäkringar har vi samlat försäkringar från Sveriges största försäkringsbolag. För att läsa mer om vilka nivåer av bilförsäkringar som bolagen erbjuder samt vad de olika försäkringarna innehåller så kan du klicka på ”mer info om försäkringen”.

Vår rekommendation är att du begär in offert från samtliga försäkringsbolag nedan och sedan jämför offerterna själv. Om du använder dig av en försäkringsförmedlare är det svårt att veta om du blir objektivt behandlad då de såklart erhåller provision för en såld försäkring.

Statistiskt sett så är det inte många som byter försäkringsbolag – så se till att du gör ett bra jämförelsejobb innan du väljer

Dela gärna inlägget

Läs även det här

Vad är schablonbelopp?

Ett på förhand bestämt belopp Ett schablonbelopp är ett på förhand bestämt belopp som används istället för ett individuellt belopp vid värdering. Ett schablonbelopp är /../

Läs mer